Modernleşme Algısı ve Değişen Dünya Dengelerinde Türkiye Paneli

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından faaliyet gösteren Lisân-ı Hâl Topluluğu olarak düzenlediğimiz, Doç.Dr. Bülent Cırık hocamızın konuşmacı olduğu "Modernleşme Algısı ve Değişen Dünya Dengelerinde Türkiye "başlıklı konferansımız 18.10.2022 tarihinde gerçekleştirdik.

Hocamız bize özlü anlatımıyla bir ülkenin nasıl modern olabileceğinden bahsetti. Hocamızın dilinden:"Kendi tüfeğini,kendi uçağını kendi tankını yapıyorsan modernsin." Artık bir hastanın uyanışı gibi "ben kimim?" "Neredeyim?" Kendimize sormamız gerekiyor gençler.  Pierre Loti kim? Peki İdris -i Bitlisi kimdir? Neden biz İstanbul'da  Doğu sorunun çözümüne katkı sağlayan Yavuz Sultan Selim'e yazdığı mektupla biat ettiğini belirten  İdris-i Bitlisi yerine, Fransız Yazar Pierre Loti'nin ismini koyuyoruz. Bu medeniyet değildir gençler. "Boş sloganlarla bir yere varamazsınız..." Irak,Suriye,Afganistan gibi şuan da halâ savaş devam eden ülkelerin âkıbetlerinden bahsetti. Ve ardına söylediği söz kulağımıza küpe olacak cinstendir: "Ortak değerlerde buluşamayan,çalışmayı beceremeyen,karşı fikirlere saygılı olmayı öğrenemeyen toplumların emperyalizmin kucağına düşmesi kaçınılmazdır."

Konferansımızın sonunda Doç.Dr. Ömer Faruk Söylev hocamız, teşekkür belgelerini takdim etti. Kitap takdimi yapıldı. Ve programımız sona erdi...
Son Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2022, Pazar