Ruh Sağlığı ve Din Uluslararası İlahiyat Disiplinleri Sempozyumu

Kütahya’nın kurtuluşunun 100 yılı ve Üniversitemizin kuruluşunun 30. Yılı etkinlikleri kapsamında Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin düzenlediği “Ruh Sağlığı ve Din Uluslararası İlahiyat Disiplinleri Sempozyumu” 09-11 Eylül 2022 tarihleri arasında çevrimiçi olarak icra edilmiştir.

Gerçekleştirilen bilgi paylaşımında İslam’ın kendisi ve onun anlaşılması/yorumlanması sürecinde ortaya çıkan ilimlerin, insan ruhunun inşasında nasıl bir rol üstlendiklerine dair önemli tespitler yapılmıştır. Sempozyuma yurt dışı ve yurt içi üniversitelerden yapılan başvurular sonucunda şu disiplinlerde bildiriler sunulmuştur.

Din Psikolojisi

Manevi Danışmanlık ve Rehberlik

İslam Felsefesi

Felsefe Tarihi                                                            

Din Felsefesi                                                 

Din Sosyolojisi

Din Eğitimi    

Tasavvuf                                                       

Kelam                                                           

Tefsir                                                            

Hadis

İslam Hukuku

Sempozyum düzenleme, yürütme ve hakem kurullarına ülkemizdeki 54 üniversiteden katılım sağlandığı gibi yurt dışından da 5 Farklı üniversiteden 10 Akademisyen katılım sağlamıştır.

Sempozyum; Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat TARHAN ve Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım UYSAL’ın konuşmacı olarak katıldıkları moderatörlüğünü İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali ÇELİK’in yürüttüğü açılış oturumu ile başlamış, akabinde 3 sanal salonda paralel oturumlar şeklinde icra edilmiştir. Toplam 15 oturum düzenlenmiş ve 2 Arapça tebliğ, 59 Türkçe tebliğ olmak üzere 61 tebliğ sunulmuştur.

Sempozyumda sunulan tebliğiler oturumlarına göre kayıt altına alınmış olup, çevrimiçi kayıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2023, Salı