Dekan

DEKAN VEKİLİ

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak

Rektör

1968 yılında İstanbul’da doğan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 1997 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden yüksek lisans derecesini alan Prof. Dr. Kızıltoprak, 2001 yılında da Marmara Üniversitesinden doktora derecesini kazandı.

Kızıltoprak, 'Mısır’da Osmanlı’nın Son Yüzyılı', 'Mısır’da İngiliz İşgali; Osmanlı’nın Diplomasi Savaşı: 1882- 1887', 'II. Abdülhamid’in Dış Politikası ve Taşöz Operasyonu', '15 Numaralı Mühimme-i Mısır Defteri: Mehmed Ali Paşa’dan Hüseyin Kamil’e Mısır Siyasi Tarihinin Önemli Belgeleri', 'Modern Devlet’e Giden Yolda Mülk Siyaseti Osmanlı Suriyesi’nde Hukuk, Yönetim ve Üretim', 'II. Abdülhamid Zamanında Bir Osmanlı Binbaşısının Gözünden Libya' başlıklı kitapların yazarıdır.

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Rektör Yardımcılığı ve Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde dekanlık görevlerini yürütmüştür. Türkiye Bilimler Akademisinde (TÜBA) görevler üstlenen Kızıltoprak, 2013-2018 yılları arasında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığında (TİKA) üst düzey yöneticilik yapmıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2024, Çarşamba