Prof. Dr. Tuğ’dan DPÜ İslami İlimler Fakültesinde Açılış Dersi

Prof. Dr. Tuğ’dan DPÜ İslami İlimler Fakültesinde Açılış Dersi

DPÜ İslami İlimler Fakültesinin 2023-2024 Akademik Yılı’ndaki açılış dersi 2023 YÖK Talebeye ve İlme Hizmet Ödülü Sahibi Prof. Dr. Salih Tuğ tarafından verildi.

 

DPÜ İslami İlimler Fakültesinin yeni akademik yıldaki açılış dersi Prof. Dr. Salih Tuğ tarafından verildi.

İİF Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İslami İlimler Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik, Kütahya Müftüsü Dr. İrfan Açık, 2023 YÖK Talebeye ve İlme Hizmet Ödülü Sahibi Prof. Dr. Salih Tuğ, personelimiz, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Dekanımız Prof. Dr. Ali Çelik şunları söyledi:

Değerli misafirler, hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada bir program icra ediyoruz. Sevincim ve heyecanım birbirine girdi. Bir taraftan Gazze’de bugün 500’e yakın insanını kaybetti. Müslümanların can damarı olan yere ateş, bomba yağıyor. Böyle bir günde acı ve sevinç birbiriyle yarışıyor. Madem ki biz bir harf öğretenin bin yıl kölesi olmaya layık olan ümmetin temsilcileriyiz. Bu münasebetle hocamızı davet ettik. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Etkinlikte katılımcıları hitaben bir selamlama konuşması yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise düşüncelerini şöyle ifade etti:

Değerli hocalarım, kıymetli öğrencilerimiz hepiniz hoş geldiniz. Hz. Peygamberin aziz dedesinin, babasının ayak izlerinin olduğu, Türklerin üç meydan muharebesinden sonra teslim ettiği Gazze’yi şimdi binlerce bomba yerle bir ediyor. İsrail’in uzun zamandan beri bu alanı abluka altına alarak ve oradaki insanları adeta eski çağın zihniyetiyle aç susuz bırakarak zorunlu göçe maruz bırakmasını insanlık dışı bir eylem olarak nitelendiriyorum. Hitler’in hortlayan ruhu olarak görüp en şiddetli şekilde kınıyorum. Maalesef insanlık barışı getirmek için yeteri kadar çaba göstermiyor. Ülkemiz büyük bir çaba gösteriyor, bu çabalarımız bir gün netice verecek. Bir gün Gazze’de de Doğu Türkistan’da da zulüm bitecek. Biz bu zulüm bitene kadar dünyada neler olup bittiğini iyi öğreneceğiz. Hepinize en kalbi selamlarımı iletiyor, teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından açılış dersini veren Prof. Dr. Salih Tuğ, konuşmasında hem kişisel hem de geçmişte kurucu dekanlık görevini yürüttüğü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki deneyimlerinden söz etti. Etkinliğe katılan protokol üyelerine ve öğrencilere teşekkür eden Prof. Dr. Tuğ, yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi.

Son Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2023, Perşembe