Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun Fakültemizi Ziyaret Ederek Konferans Verdi

Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen "İslam Medeniyet Tarihinde Dini Diplomasi ve Alim Diplomatlar" konulu konferans İİBF Amfi-2’de gerçekleşti. Konferansın konuğu Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim ARGUN’du. Fakülte yönetimi ve Kütahya müftülük personeli ile kahvaltıda biraraya gelen Argun, kahvaltı sonrası Kütahya Valisi tarafından kabul edildi.

Rektör Yardımcısı ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis AYDEMİR, İİBF Dekanı Prof. Dr. İsmail KÜÇÜKAKSOY ve Kütahya İl Müftüsü  Hüseyin HAZIRLAR'ın da katıldığı konferansa büyük bir katılımla 14:30'da İİBF Amfi2'de başladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardıcısı Dr. Selim ARGUN; ‘‘Bugün  Ankara’nın kalbine bir toplu iğne batırıp 1000 km yarıçaplı bir daire çizersek, bu alanda yaşanan acıları İslam Tarihi perspektifine sahip olmadan çözemeyiz. Bugün zamanın ruhunu yansıtan kavram uluslararasılaşmadır. Sizlerin de kariyer planlamanızda zamanın ruhunu da aklınızda bulundurmanızı tavsiye ediyorum. İnterdisipliner çalışmalara da dikkat çekecek olursak,  büyük keşifler iki farklı disiplinin kesiştiği noktada ortaya çıkıyor. Yani çift anadalı kariyerinize dahil etmelisiniz. Başarılı bir kariyer çizebilmeniz için bu özgeçmişe ihtiyacınız var. Bugünkü ‘dini diplomasi’ dediğimiz kavram da İslami İlimler ve Diplomasi disiplinlerinin birleşmesidir.’’ diye konuştu.

Konferansın ardından Dr. ARGUN’a Üniversitemiz Rektör Yrd. Halis AYDEMİR tarafından Teşekkür Belgesi  ve İİBF Dekanı Prof. Dr. İsmail KÜÇÜKAKSOY tarafından Kütahya’nın simgesi çini armağan edildi.

Konferansın ardından İslami İlimler Fakültesi yeni binasında incelemelerde bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2018, Salı